onsdag 21 september 2016

Bönsalsa

Denna salsan är ganska matig, så den funkar att äta som den är om man vill det. Den är dessutom annars ett schysst komplement till det mesta.
Plus att den har avokado i sig och det är ju himla gott.

Blir: Salsa för två eller kanske t.om. tre



Ingredienser:
-------------

Salsa:
-------
2 tomater
½ paprika
½ rödlök
½ chilifrukt
1 burk valfri typ av bönor (vita eller kidney tycker jag funkar bäst)
2 avokados

Dressing:
-----------
1 msk olivolja
saft från ½ citron
1 vitlöksklyfta
1 dl färsk basilika
salt
svartpeppar

Utförande:
-----------
Börja med själva salsan.
Finhacka alla grönsakerna, häll av bönorna och vänd ihop.
Sen kan du göra dressingen.
Hacka basilikan ordentligt och blanda ihop med oljan och citronsaften. Pressa över en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.
Blanda ordentligt och häll dressingen över salsan och blanda relativt försiktigt så du inte mosar avokadon.

söndag 18 september 2016

Jordnötssmörs-nicecream

Aldrig testat att göra egen glass. Eller jo nu ljuger jag; jag har aldrig _lyckats_ göra egen glass snarare, för att min glassmaskin är klass: Eldorado.
Så jag försökte hursomhelst mig på att göra nice cream, vilket är en enkel och god glass.
Jag tyckte dessutom det var en himla bra idé att köra i jordnötssmör och toppa med kokosbacon.
Kokosbaconet är jag inte hundra på hur man gör dock, jag fick det av min mor.

Blir: en bytta nice cream



Ingredienser:
-------------
2 bananer
en dutt jordnötssmör, valfritt beroende på hur mycket du diggar det

Valfritt:
----------
Man kan ha lite sojagrädde i om man vill få det mer krämigt.
Du kan givetvis ha andra grejer i som bär och skit om du gillar det.

Utförande:
-----------
Skiva bananerna och lägg i en bytta och ställ i frysen.
Låt dem frysa över natten.
Ta ut 10 minuter innan du tänkt göra glassen och mixa sedan slätt i en mixer.
Häll i så mycket jordnötssmör du tycker känns rimligt och mixa det med.
Klart!
Förvara i frysen.

måndag 5 september 2016

Böncreme med smak av vitlök och citron

Idag så gjorde jag bovetesallad, vitlöksböncreme och serverade tillsammans med pulled oumph.
Blev riktigt jäkla gött ärligt talat.
Smakerna kompletterade varandra perfekt.
Så jag kan inget annat än att rekommendera.

Blir: en förjäkla god vitlöks- och citronsmakande böncreme som går att använda till det mesta



Ingredienser:
-------------
½ burk bönor av valfri sort
1 vitlöksklyfta
1½ msk olja
½ tsk örtsalt
1 msk citron
1 krm svartpeppar

Utförande:
-----------
Pressa vitlöken i en bunke och dra sen ner resten av ingredienserna i det.
Mixa det.
Sen är du klar.
Enkelt och jäkligt gött.

Bovetesallad

Idag så gjorde jag bovetesallad, vitlöksböncreme och serverade tillsammans med pulled oumph.
Blev riktigt jäkla gött ärligt talat.
Smakerna kompletterade varandra perfekt.
Så jag kan inget annat än att rekommendera.

Blir: en himla go och matig sallad för två



Ingredienser:
-------------
1½ dl bovete
1 tomat
1 salladslök
½ paprika
½ chili
Salt och peppar

Utförande:
-----------
Koka upp bovetet med 3½ dl vatten. Låt koka i 10 minuter och låt det sedan stå och svälla i 10 minuter till.
Skär under tiden upp tomaten i bitar och skiva salladslöken. Finhacka paprikan och chilin.
Blanda grönsakerna med ½ msk olja och ditt kokade bovete.
Smaka av med salt och peppar.