torsdag 21 april 2016

Syrligt stuvad grönkål

Testade att stuva grönkål tillsammans med äppelcidervinäger.
Avnjöt det med ris och pulled oumph.
Sötman av oumphen och syrligheten av vinägern blev direkt jäkligt bra polare.
Tycker ofta smaken kan bli rätt mundän när man lagar mat - även om det ser fint ut - men denna rätten imponerade på mig.

Blir: 4 portioner götte



Ingredienser:
-------------
200g grönkål
1 gul lök
1 liten förpackning grädde
1 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 msk Maizena eller liknande redning
1 tsk salt

Utförande:
-----------
Ta fram en kastrull.
Hacka din lök fint och fräs den mjuk i kastrullen tillsammans med olja.
Börja med att skära bort stammen på grönkålen (eller behåll den om du nu gillar den; jag gör det inte) och hacka den grovt.
Dunka ner grönkålen i löken och låt den fräsa med i typ 5 minuter.
Nu kan du hälla på grädde, vatten, vinäger och salt.
Blanda väl och låt det koka det under lock i 15 minuter.
Red av stuvningen.

Servera med fördel till ris och pulled oumph.
Hackad tomat till är också en hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar