torsdag 26 september 2013

Mandarinbakad tofu

Fick ett ryck till att testa att laga något nytt häromkvällen, så jag gjorde helt enkelt det.
Slog upp ett nytt recept, och det blev riktigt gött och lyxigt.
Inte alltför svårt heller.
Perfekt då vanlig naturell tofu oftast kan kännas så himla trist ärligt talat.
Funkar väldigt bra tillsammans med Sparris- och citrongräsrisotto.

Blir: Smarrig tofu till 4 pers



Ingredienser:
-------------
400-500g fast tofu

Marinad:
-------------
3 mandariner
3 msk saft från lime
2 msk soja
1 msk agavenektar eller lönnsirap
1 msk jordnötsolja
1/4 tsk spiskummin
1/8 tsk allkrydda
En dutt nymalen svartpeppar
2 msk mörk rom

Utförande:
-----------
Värm ugnen till 225 grader.
Pressa tofun ordentligt mellan papper för att få ur all vätska.
Skär upp den i 8 lika stora bitar.
Pressa ut saften från mandarinerna i en ugnsfast glasform. Riv ner en rågad tesked av mandarinskal i saften.
Blanda i resten av marinadingredienserna.
Lägg i tofun och skjutsa in formen i ugnen i 45 minuter.
Vänd tofun efter 15 respektive 30 minuter.
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar